Stress release 

Take care of your power.
Shake it off what you donʻt want to relive.


TRE: Trauma & Tension Release Exercises

Emoties die een sterke indruk op je maken, durven zich vast te zetten in de psoas-spier. Deze spier verbindt de benen met de rug en laat je o.a. bij hevige emoties zoals angst, in foetushouding kruipen. Om de psoas los te maken, gaan we enkele specifieke oefeningen doen om deze aan het trillen te krijgen. Zo wekken we het natuurlijk trilmechanisme van ons lichaam weer op en schudden we de stress letterlijk uit ons lijf.

We starten met een korte sessie op muziek waarbij je rechtstaand je ledematen een voor een losschudt om zo je lichaam voor te bereiden op de oefeningen om zeer gericht de psoas-spier los te trillen. Elke trilling laat iets los, maar je weet niet wat precies. (Onderdrukte) emoties kunnen opkomen, deze gaan we observeren, benoemen en voelen wanneer het nodig is om te pauzeren om niet overweldigd te geraken.

Deze sessies draaien rond zelfregulatie zodat je leert hoe je uiteindelijk thuis zelf aan de slag kan gaan zonder begeleiding. De ontlading in combinatie met de controle die je hebt over heel het proces, zorgt daarbij ook voor een verhoogd zelfvertrouwen en een veilig gevoel in je eigen lichaam. Neem de controle terug over wie jij bent en bevrijd jezelf van diepere lagen stress en trauma die zich in deze onderste chakraʻs bevinden.

Praktisch: Draag comfortabele kledij waarin je voldoende kan bewegen. Indien je tegelijk fysieke klachten hebt die je weerhouden om de oefeningen uit te voeren zoals omschreven, kunnen de oefeningen daar steeds aan aangepast worden. 

Voorzie na de sessie tijd voor jezelf om je lichaam en energie terug te laten settelen en drink voldoende water.

90 euro | 90 min. (intake sessie)
70 euro | 70 min.