I did it MAIWEI

"Muziek spelen is mijn passie,
muziek schrijven mijn therapie
en therapie geven mijn zielsmissie."
- Pauline Kaczmarek

Sinds mʻn zeventien jaar ben ik ondergedompeld geweest in de wereld van bewustwording en zelfzorg. Ik volgde op school het keuzevak "Mindfulness & meditatie" waarin ik ontdekte dat ik meer wilde leren over mezelf en anderen en  de manier waarop we met stress en prikkels omgaan. Tegelijk ontdekte ik dat ik heel erg sensitief ben waardoor ik onder andere een heel goed gehoor heb, maar ook gemakkelijk de energie van anderen voel. Toch was ik me nog niet bewust van waarom ik zo energetisch openstond en altijd al een "specialleke" was. Ondanks de interesse in psychologie, ging ik het jaar erop naar de rockschool, want al van mijn geboorte adem ik muziek, zoals vele mensen mijn passie zo dankbaar omschrijven. Muziek is altijd mijn therapievorm geweest en dit heb ik ook altijd gebruikt om anderen te helpen: door hen ook een houvast, uitlaatklep of gewoonweg entertainment te bieden. 

Later besefte ik dat muziek voor mij niet het enige is, maar een onderdeel van iets groter. Door veel op te treden en les te geven, leerde ik voor mezelf dat "verbinding" met mezelf, met anderen en de verbinding van de ander met zichzelf en anderen telkens mijn grootste verlangen is in alles wat ik doe. Muziek maken werd een middel in plaats van een doel.

Ik was daarnaast altijd al graag bezig met mensen verzorgen: zowel op fysiek vlak zoals massages als op emotioneel vlak door een luisterend oor te bieden en een steun te zijn waar nodig. Vooral ook door mijn eigen proces van traumaverwerking en bewustwording ben ik meer gaan voelen wat ik echt wilde doen en bereiken. Muziek is daarbij een waardevol en noodzakelijk middel geweest om te overleven in - en vervolgens te ontsnappen uit - een onveilig gezin waar fysiek en emotioneel geweld heersten. Mijn lichaam begon af te zien van de (onbewuste) spanningen en angsten en mijn hoofd begon overuren te draaien: zo werd muziek een manier om mij te focussen en te verdiepen in wie ik wel nog mocht zijn.

Door te gaan studeren en weg te zijn van (t)huis, kwam ik in een nieuwe wereld terecht waarin ik plots echt doorhad dat er iets niet pluis was en ontdekte ik de reden waarom ik nooit een zorgeloos kind was geweest. De zogenaamde veiligheid van het gezin waarin ik was opgegroeid werd opeens erkend als onveilig. En zo heb ik ontelbare technieken onderzocht die me zouden helpen bij dit besef en mijn verwerkingsproces.

Stilaan begon ik me meer en meer als mezelf te voelen en kwam ik telkens op het juiste moment de juiste mensen tegen die op hun manier voor helderheid en heling zorgden in mezelf. Mij motto werd: "Als ik tot de bodem kan te gaan om alles uit te pluizen en mezelf terug te vinden, kunnen andere mensen dat ook en wil ik daarbij helpen!". En zo heb ik me verder verdiept en bijgeschoold in creatieve en energetische therapievormen en relaxatiemethoden waar ik het meeste voeling mee heb en ervaringsdeskundige in ben.

Mijn grootste passie in dit leven is de chakrapsychologie. Deze biedt mij de meeste wijsheid en houvast en gebruik ik daarom als vertrekpunt in alles wat ik doe om mensen terug op hun pad te helpen. De angst om verschillende technieken bijeen te gieten was groot: "Wat als ze denken dat ik me niet kan focussen op 1 techniek en maar "wat van alles" doe?". Maar zoals altijd valt alles op zʻn plek zolang je je gevoel en passies volgt: voor elke chakra heb ik zo "toevallig" een ondersteunend aanbod gecreëerd. Zo kan ik op holistische wijze te werk gaan in een kader waarin ik mij tegelijk zeer comfortabel en extatisch in voel en dagelijks mee bezig ben: zowel voor mezelf als met anderen. 

Vanuit deze passie en deze kennis wil ik jou begeleiden in wat jij nodig hebt om je terug te verbinden met wie jij echt bent.


MAIWEI gaat over jezelf terugvinden, je eigen handleiding maken en je eigen pad te bewandelen om uiteindelijk uit volle borst en met een krachtige stem te kunnen meezingen: "I did it ... " Vul maar aan! ;-)